Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Özellikle duyar ve maliyetli materyallerin evetğu odaların baplarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir müddet ısı ve yalım intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Binalarda makul standartlarda mevki alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla müşterek binanın çabucak münhalşeşlmasına olanak tanılamar, çatı güvenliğini sağlamlar. Müstacel çıkış bapları binaların binasına ve genişliğine bakarak farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat sair kapı imalatları gibi değildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak kapının monte edilmiş olduğu projeyi emin ve sağlamlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.

Dairesel yangın merdiveni, alelumum silindirik veya dairesel bir muhafaza süresince mevcut spiral yahut dairesel bir merdiven tasarımına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni alelumum sınırlı dış alana malik yahut bediiyat endişeların önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.

Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme iye bir yapı elemanıdır.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine mahzur olan ivedi mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere mecmu ordu olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri dışında böyle bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Dolgular ile kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve rakiplik üzere faktörlere ilgilı olarak değişmiş Yangın Merdiveni Kapısı olur. Fakat, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapısının daha şiddetli bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede daha iktisadi olabileceği konusunda hemfikirler.

Report this wiki page